windy

Tematy związane z odbiorem technicznym mieszkań, remontami, aranżacją i usterkami

windy

Postprzez soldier01 » wtorek, 11 mar 2008, 14:50

Czy ktoś wie może kiedy zostanie uruchomiona druga winda ? Zastanawiam sie też czy po skończonych remontach zostaną odnowione klatki np. przy windach w garażu.
soldier01

Re: windy

Postprzez dobi53 » środa, 27 sty 2010, 19:10

mielismy miec super ciche windy, super renomowanej firmy
a wg mnie mamy windy porownywalne do wind z blokow z wielkiej plyty, glosne, buczace, wyjace!!!
kiedy mieszkancy wracaja oraz wychodza do pracy, kiedy windy jezdza w ta i z powrotem to buczenie, wycie trwa i trwa!!!
czy nic z tym w koncu nie mozna zrobic?
dobi53

Postprzez artur » wtorek, 23 mar 2010, 12:41

O które windy chodzi, proszę o numer klatki.
artue
artur

Postprzez piegus » środa, 24 mar 2010, 12:12

Panie Arturze,
w 1 klatce jest ten sam problem, szczególnie z mniejszą windą. Ja dzisiaj jestem umówiony z Panem z Administracji na godz. 19.00 przy windach na poważną rozmowę, może będzie Pan miał chwilkę czasu na spotkanie?
działanie wind to jakiś koszmar, ja od wielu miesięcy alarmuje administrację o tym problemie a mimo to jest coraz gorzej
upływają nam terminy gwarancyjne, z rękojmi a my nic nie robimy
a. krajewski
piegus

Postprzez dobi53 » środa, 7 kwi 2010, 13:21

dokladnie te windy to jakis koszmar ja tez pisalam do administracji i nic sie nie wydarzylo !
mam na mysli klatke B5
dobi53

Postprzez maredtih » środa, 7 kwi 2010, 15:51

Odnoszę wrażenie, że wszyscy totalnie nas olewają.
W klatce 8 zepsuła się jedna z wind. Jeszcze przed Świętami. Nikt się sprawą nie zainteresował. Ochrona nakleiła kartkę z odręcznie napisanymi bazgrołami, że winda nieczynna do odwołania!!!! Sytuacja jak z filmów Barei, tylko, że mnie to nie śmieszy.
Dla mnie to skandal. Tak samo jak nasz Administrator i nowa Ochrona
maredith
maredtih

Postprzez endi31 » środa, 7 kwi 2010, 17:39

Jaka administracja taka sama też świetna ochrona - tak trzymać chłopaki.
endi31

Postprzez jan123 » środa, 7 kwi 2010, 18:36

Windy to faktycznie żaden cymes. Niestety z mojej obserwacji główną przyczyną usterek były ekipy wykańczające zatrudniane przez szanownych sąsiadów.
Wystarczy obejrzeć stan drzwi w windach - całe trwale porysowane. Często widziałem przewożenie materiałów w tzw. windach osobowych...
Poprzednia ochrona w ogóle nie chciała reagować.... Nowa zobaczymy... wykończeń już mniej...
Niestety trudno wymagać od ekip skoro sami właściciele z premedytacją rozjeżdżali trawniki, wyprowadzają pieski na wspólnym tarasie i wystawiają śmieci na wycieraczkę.
Powiedzmy sobie jasno: trudno nas nazwać eleganckim towarzystwem... :cry:
jan123

Postprzez endi31 » czwartek, 8 kwi 2010, 21:29

A skoro winda tak długo szwankuje może administracja niech zrobi nam skan protokółu i pokażę czy zgłosiła taką usterkę firmie Schindler. Jest to proste działanie spotykanie się pod windą z administratorem z tego nic nie wynika, liczą się dokumenty, protokół usterki (przegląd) a nie rozmowa. Spotkać można się na kawie w cukierni na dole i fajnie spędzić tam czas. Może administrator niech pokaże co zrobił w tej sprawie- poczekamy jak długo...................?
A może trzeba wykonać telefon do Schindlera i spytać czy taką usterkę im przekazano przez administrację ale pytanie , kto ma tym się zając pewnie "krasnoludki z dorzecza Wisły"
endi31

Postprzez jan123 » sobota, 10 kwi 2010, 15:35

Hmm. Ja się tylko zastanawiam, czy komuś się w ogóle chciało poinformować Administratora o problemach czy liczy na kontakt telepatyczny?
jan123

Postprzez maredtih » sobota, 10 kwi 2010, 16:30

Drogi Janie
Myślę, że Twoje aluzje są zupełnie niepotrzebne. Otóż Administrator został poinformowany. I to właśnie przez mieszkańców a nie tak jak być powinno - przez ochronę!!!!!!
I jeżeli chodzi o klatkę 8 to owszem byli panowie, próbowali naprawić windę. Twierdzili że zaraz będzie działać a po godzinie napisali kartkę, że winda nieczynna. To było wczoraj rano. Przypominam że dzisiaj jest już sobota po 17.00 ;) Winda dalej nie działa.

Pan Administrator, jak sama nazwa wskazuje, jest od tego żeby doglądać i zajmować się właśnie takimi sprawami. A my mieszkańcy, jak sama nazwa wskazuje, mamy tutaj spokojnie mieszkać a nie użerać się z niekompetentnymi ludźmi i walczyć o każdą sprawę.

Jednak widzę, że zdania są podzielone. Co bardzo mnie dziwi :shock:
W tej sytuacji sprawę będę załatwiała inaczej.

pozdrawiam i życzę owocnej dyskusji :lol:
maredith
maredtih

Postprzez endi31 » sobota, 10 kwi 2010, 19:39

Wpis z 24 marca 2010 r.
Ja dzisiaj jestem umówiony z Panem z Administracji na godz. 19.00 przy windach na poważną rozmowę, może będzie Pan miał chwilkę czasu na spotkanie?

Jan123 Ty nie czytasz wpisów czy bronisz administrację a My czekamy na skan usterki zgłoszenia windy.
endi31

Postprzez RafałM » niedziela, 11 kwi 2010, 20:40

a ja próbowałem sie skontaktować z panem adminem telefonicznie przed 18 czyli chyba w porze w ktorej mozna wymagac odebrania telefonu, ale glucho bylo, i do dzisiaj odzewu nie mam zadnego,
RafałM

Postprzez Ziva » środa, 14 kwi 2010, 09:47

klatka B2 to samo niestety, windy jecza, skrzypią, bez przerwy są jakies usterki...
panowie przyjezdzaja, cos tam podłubią i za chwile znów to samo.

co do porysowania - mam wrażenie, że niestety te ekipy co sprzątają tak te windy rysują, nie uzywają srodkow do metalowych powierzchni i mała winda wyglada jak wyglada :shock:
Ziva

Postprzez artur » poniedziałek, 26 kwi 2010, 15:37

Szanowni Państwo, temat wind jest od początku poważnym problemem. Odkąd się wprowdziłem - 01.04.2008 nic nie działało jak należy. Ze Schindlerem mamy poważny kłopot, bo nie możemy się dogadać. I chociaż mamy lepszą umowę, niż "czasów" Prochemu /niższe opłaty o 25%, książka serwisowa, protokoły przglądów etc. /to jakość usług/serwisowania jest słaba jeśli nie tragiczna. Spróbujemy jeszcze raz i albo dogadamy się z Schindlerem, albo zmieniamy firmę. Jeśli Ochrona i Administrator nie odpowiada, to proszę to zgłaszać Zarządowi.
Przy okazji proszę o wyrozumiałość ale na forum zaglądam co kilka dni i nie zawsze jestem w stanie dać natychmiast odpowiedź.
artur

Powrót do Odbiór, remonty, aranżacje, usterki