PROBLEMY Z DRZWIAMI WEJŚCIOWYMI DO MIESZKANIA I OKNAMI

Tematy związane z odbiorem technicznym mieszkań, remontami, aranżacją i usterkami

PROBLEMY Z DRZWIAMI WEJŚCIOWYMI DO MIESZKANIA I OKNAMI

Postprzez aniak » piątek, 23 paź 2009, 13:01

czy ktos ma problem z opadającymi drzwiami wejściowymi i z nieszczelnymi oknami?
Ja parokrotnie zgłaszałam usterki, co prawda probowano je usunąc ale na krótki okres, po jakims czasie dzrzwi ponownie opadły (podejrzewam ze moźe to być przyczyną pęknięc ściany na klatce) okien natomiast nie dalo się wyregulować. Moźe ktos z was podją walkę z inwestorem w tej kwesti, albo zamierza ją podjąć jesli tak proszę o kontakt.
Jezeli chodzi o liczne pęknięcia ścian w klatce V nie zauwazyłam źeby cokolwiek było naprawiane.
aniak

Re: PROBLEMY Z DRZWIAMI WEJŚCIOWYMI DO MIESZKANIA I OKNAMI

Postprzez jovila » piątek, 23 paź 2009, 13:55

Miałam podobne problemy- opadające drzwi powodowały problemy z przekreceniem zamka i wejsciem lub wyjsciem z mieszkania, napisalam w tej sprawie pismo i zaniosłam staremu administratorowi, odzew był bardzo szybko- i nawet tego samego dnia wieczorem przyszedł Pan i wyregulował drzwi- mówił, że to w wyniku pekniec na scianach (klatka V), co do okien to balkonowe miało taka szpare, ze wiało w mieszkaniu, okazalo sie, ze zawias jest popsuty- wymienili na nowy, ale do regulacji byli wzywani kilkakrotnie wszystko przez pisma pisane do Stara przekazywane administratorowi, bo jak twierdził szef "od okien" musza miec podstawe zgloszenia czy reklamacji, ba nam wymieniali nawet cala szybe w drzwiach balkonowych, bo folia była od nowosci uszkodona. Co do popekanych scian to jakis Pan do mnie zadzwonil i mowil, ze moga przyjsc "nawet dzisiaj", ale radzi poczekac bo budynek osiada i pekniec bedzie coraz wiecej.
jovila

Postprzez Ziva » wtorek, 22 gru 2009, 17:20

Ja mam problem z oknami, cały czas na szybach skrapla mi się woda:(
Czy ma/miał ktoś podobny problem i może coś poradzić?
Ziva

Postprzez jovila » niedziela, 28 lut 2010, 18:12

U nas niekonczacy sie problem z oknem balkonowym- po opisywanych wczesniej "interwencjach" czyli wymianie zawiasu, regulacji ( co wiazało się ze zdjęciem drzwi balkonowych w te najwieksze mrozy) itp, wiać nadal nie przestawalo, pofatygował się do nas nawet producent tych wspanialych okien z samego Rzeszowa- stwierdził, że wszystkiemu winna jest krzywa rama okienna i zaklasyfikował nasza do wymiany, jednak na tym sie skonczyło. A jakby tego wszystkiego było mało wypadł , wyłamał się nam dolny zawias- śruby zupełnie skosiło i zostały nam same łepk, drzwi trzymaja się tylko na górym zawiasie, zero wyjscia na balkon. Po pismie poleconym do Stara zero odzewu, wiec wykonalam kolejne telefony do pana z Karmara, króry zajmuje się naszym blokiem, a u nas za sprawa okna był stałym bywalcem. Przez trzy dni do niego dzwoniłam miał sie zoreientowac i oddzwonic, ale niestety mu nie wychodziło. Wiec nie dalam za wygrana- ale co usłyszałam- ze ramy nam nie wymienia, bo nie, jak beda mieli zawias to wymienia i jakis rygiel na górze wstawią. Nie zgodziłam sie na kolejna fuszerę i poprosiłam o odpowiedz na pismie. Kontaktowałam się już z rzecznikiem konsumenta i zaczynam działac w tym kierunku
jovila

Postprzez aniak » piątek, 5 mar 2010, 15:53

Ponieważ star nie odpowiada na moje pisma, to chetnie sie przyłączę do walki za posrednictwem Rzecznika.
Może znajdzie się jeszcze więcej osób.Ja próbuję znależć rzeczoznawcę budowlanego, który zechciał by mi wystawić opinię dotycząccałego mieszkania, nie tylko okien i drzwi.(np. pękniec ścian, cały czas w tym samym miejscu).
aniak

Powrót do Odbiór, remonty, aranżacje, usterki