Regulamin a sąsiedzi śmieciarze

Ogólne tematy dotyczące Naszego "apartamentowca"

Regulamin a sąsiedzi śmieciarze

Postprzez jan123 » wtorek, 5 sty 2010, 11:35

Nie wiem jaka jest sytuacja Regulaminu naszego Osiedla. Czy został on w końcu przyjęty????
Chodzi mi o wystawianie śmieci na klatkę. W mojej klatce (VIII) - jest to nagminne - codzienne.
Sąsiedzi po prostu przez wiele godzin trzymają wory ze śmieciami na swoich wycieraczkach. W Wigilię był to prawdziwy odjazd, aż wstyd na własnym piętrze z windy wysiadać!
Poza tym kartony, pudełka, opakowania po pizzy i inne takie też "dekorowały" korytarz w Święta i Sylwestra. Nie muszą mówić, że poza wrażeniami wizualnymi, były też zapachowe!!
Czy ludzie myślą, że wycieraczka to jakieś przedłużenie mieszkania albo co? Przenoszenie swego syfu na korytarz to prawdziwy brak szacunku dla innych mieszkańców.
Czy można jakoś walczyć z tym zwykłym chamstwem? Powinna się chyba zająć tym administracja.
:evil:
jan123

Re: Regulamin a sąsiedzi śmieciarze

Postprzez dobi53 » poniedziałek, 11 sty 2010, 14:57

tez mam takich fajnych sasiadow... i wiem czym to pachnie
zastanawiam sie zawsze czy, lepiej sokoro juz tak trudno jest wyniesc smieci do smietnika ..., wystawic je na swoj balkon, a nie wszystkim sasiadom pod nos...
dobi53

Postprzez artur » piątek, 5 mar 2010, 12:27

Regulamin regulaminem, ale przyzwoitość i dobro ogólnosąsiedzkie powinny brać górę nad regulaminem. Proszę o podanie numeru lokalu, postawimy tam ochroniarza, który będzie czekał na wystawkę. Korytarz to część wspólna i bez zgody mieszkańców/Zarządu nikt nczego nie może na korytarzu tak sobie kłaść, "nawet wycieraczki".
ak
artur

Postprzez Ziva » poniedziałek, 8 mar 2010, 11:41

jak sie okazuje to maly pikuś w porównaniu to się dzieje w klatce B2 od 2 miesiecy
ciagle walenie, wiercenie - rozumiem ze kazdy chce zrobic remont, ale w sobote od 7 do 4 nad ranem?? Cala niedziele?? W tygodniu po 22?? To chyba ostre przegięcie. Cały pion po lewej stronie od wind pewnie wystawili na przetarg i od razu widac kto to kupil.....i zyc normalnym ludziom nie dają :x

szkoda ze nasze osiedle nie ma regulaminu i nic nie mozna z nimi zrobic....
Ziva

Postprzez artur » wtorek, 23 mar 2010, 12:43

Trzeba namierzyć dzięcioła. Jeśli nie samemu, to dzwonić do ochrony, musi pomóc.
artur
artur

Powrót do Ogólne