Wybory

Sprawy prawno-administracyjne np: akty, umowy, urzędy itd...

Wybory

Postprzez juliza » czwartek, 4 cze 2009, 10:30

Czy ktoś może napisać, gdzie głosują mieszkańcy Gwiaździstej 15a (chodzi mi o wybory do PE i pewnie każde następne również)?
juliza

Re: Wybory

Postprzez dobi53 » piątek, 5 cze 2009, 10:57

no wlasnie bardzo dobre pytanie...!
dobi53

Postprzez dobi53 » piątek, 5 cze 2009, 11:26

Urzad dzielnicy podal mi informacje ze jest to, ul. Mścisławska 1 - Szkoła Podstawowa nr 65.
dobi53

Postprzez dobi53 » poniedziałek, 8 cze 2009, 09:51

ja tak w ogole chcialam zapytac kto jest odpowiedzialny za tego typu rzeczy i kto powinien wywieszac takie informacje w przyszlosci?
dobi53

Postprzez jan123 » poniedziałek, 8 cze 2009, 22:06

:shock: Droga Dobi,
Kto Twoim zdaniem powinien podawać tego typu informacje w naszym budynku?
Wydaje mi się, że wszyscy mamy telefony i możemy się dowiedzieć w urzędzie dzielnicy.
To chyba żaden problem.
jan123

Postprzez dobi53 » wtorek, 9 cze 2009, 13:03

Drogi Jan 123,
generalnie wszedzie sa telefony i wszystkiego moge sama dopilnowac i sie dowiedziec i tak tez zrobilam jak widac, ale chyba nie oto chodzi...
skoro placimy panu administratorowi i byc moze informowanie nas o tego typu rzeczach nalezy do jego obowiazkow to niech to zrobi i juz
dobi53

Postprzez artur » niedziela, 14 cze 2009, 17:42

Na stronach internetowych Urzędu Dzielnicowego gminy Żoliborz były precyzyjne informacje kto i gdzie może głosować. W zakres obowiązków Administratora /naszego i idę o zakład, że każdego innego też/ nie wchodzi informowanie mieszkańców o wszelkich wyborach /do PE, parlamentarnych krajowych, dzielnicowych, konkursów Miss Polonia, Miss Mokrego Podkoszulka etc/. Ponadto Administrator nie ma obowiązku informować o zmianie czasu letniego na zimowy i o kolejnych fazach księżyca. Z prostego powodu - za wszystko musimy zapłacić !!! Przepraszam, ale nie wydziwiajmy i nie spodziewajmy się Świętego Mikołaja za każdym rogiem Wiślanych Ogrodów. Pozdrawiam.
artur

Postprzez dobi53 » wtorek, 16 cze 2009, 09:47

Panie Arturze,
mowiac szczerze zdziwila mnie Pana odpowiedz, troche wg. mnie wyolbrzymiona, a w szczegolnosci gdy pisze Pan o "konkursów Miss Polonia, Miss Mokrego Podkoszulka etc/. Ponadto Administrator nie ma obowiązku informować o zmianie czasu letniego na zimowy i o kolejnych fazach księżyca." !,
bo nie oto tutaj chodzi... Pani w urzedzie dzielnicy poinformowala mnie, ze gospodarz domu wywiesza informacje dot. wyborow.
I nie chodzi mi oto zeby nasz administrator informowal mnie kiedy mamy np. kalendarzowe lato !!! to sa chyba jednak dwie rozne rzeczy!!!
Czy zatem idac dalej administrator nie bedzie nas rowniez infomowal o awariach bo to tez moge sobie sprawdzic na stronie www???
dobi53

Postprzez artur » wtorek, 16 cze 2009, 17:23

Jesli chodzi o Administratora, to ma precyzyjny zakres obowiązków, które określa umowa -wszysko co dotyczy administrowania obiektem w sensie jego funkcjonowania jest rzeczą oczywistą. Ze względu na koszty jest on ograniczony do niezbędnego minimum, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby go poszerzyć. Przy czym nie weim, czy jest sens ogłaszania na klatkach miejsca wszelkich wyborów, które statystycznie dotyczą maks. 27% naszych mieszkańców? Sprawa do dyskusji.
artur

Postprzez mdrabecki » czwartek, 18 cze 2009, 21:13

Panie Arturze,
napisał Pan, iż znakomita większość aministratorów nie ma obowiązku informowania o miejscu głosowania w jakichkolwiek wyborach. NIestety, jest Pan w błędzie. Na osiedlu Wiślane Ogrody nie posiadam mieszkania, tylko lokal usługowy. W moim miejscu zamieszkania portier, który pełni również obowiązki administratora budynku, wywiesza rzeczone informacje na drzwiach wejściowych do klatki. Mimo, że problem poruszany na forum nie dotyczy mnie personalnie, uważam, iż dobrym pomysłem byłoby informowanie mieszkańców o miejscu ich lokalu wyborczego.
Z poważaniem,
Mariusz P. Drabecki
mdrabecki

Postprzez kczabu » piątek, 19 cze 2009, 15:10

\
Ostatnio edytowano czwartek, 1 lip 2010, 06:11 przez kczabu, łącznie edytowano 1 raz
Idź zawsze wyprostowany wśród tych co na kolanach
kczabu

Postprzez artur » środa, 30 cze 2010, 11:36

Informacja odnośnie lokalu wyborczego była wywieszona, mam nadzieję, że na wszystkich drzwiach i osoby zainteresowne skorzystały z tej informacji.
artur

Powrót do Prawo i administracja