Rozliczenie ze Star Investments

Sprawy prawno-administracyjne np: akty, umowy, urzędy itd...

Rozliczenie ze Star Investments

Postprzez dziedzius » czwartek, 21 maja 2009, 23:54

Witajcie,
czy tez przyszlo do Was przedziwne rozliczenie ze Star Investments? Mowiac szczerze nie do konca wiem jak mam to czytac. Wydaje mi sie z dokumentu wynika,ze za 2008 r jestesmy im winni 250 PLN. Potem jest jakas wzmianka o tym, ze oplaaty do 30.03.09 zostana zaliczone na poczet dlugu a reszta przekazana do Wislanych Ogrodow. My wplacilismy na stare konto w 2009r. chyba tylko jeden czynsz. Czy to oznacza, ze z tego 'dodatkowego' czynszu odbiora nam dlug za 2008 r., i te kwote bedziemy winni nowej administarcji?

Pewnie ostro zamieszalem, ale mowiac szczerrze niewiele z tego rozumiem,
Ktos z Was ma jakies pomysly jak to czytac?
pozdrawiam,
stsszek
dziedzius

Re: Rozliczenie ze Star Investments

Postprzez juliza » piątek, 22 maja 2009, 10:37

Jeśli wpłaciłeś czynsz z 2009 r. na stare konto, to możesz tę kwotę sobie odliczyć od długu, który masz zapłacić. Nie wiem tylko, czy odliczasz całą kwotę, czy tylko zaliczki na wodę i co. Powinieneś był dostać załącznik zatytułowany "kartoteka konta" i tam powinno być coś wyjaśnione. Zadzwoń do Prochemu - nr podany jest na pieczątce z pisma.
juliza

Postprzez dobi53 » środa, 1 lip 2009, 15:59

My z kolei mamy nadplate w Star Inv za poprzednie lata - o ktorej zwrot wystapilismy do Star. Jednakze inwestor zaczyna sie niepokojaco dla nas 'wymigiwac' od zaplaty, tlumaczac sie dlugiem naszej wspolnoty za rozliczenie stycznia / lutego 2009... i mamy pat... wierze, ze nasz Zarzad doklada wszelkich staran, aby porozumiec sie ze Star, jednak to trwa strasznie dlugo...
A my nigdy nie zalegalismy z platnosciami, placilismy wszystko reguralnie i teraz nie mozemy otrzymac wlasnych pieniedzy, dodam ze od stycznia placilismy pieniadze juz na konto Zarzadu.
dobi53

Postprzez kczabu » środa, 1 lip 2009, 17:15

ja też mam nadpłatę i jeszcze cierpliwie poczekam na ich pisemną odpowiedź (lub jej brak) i wytoczę im sprawę cywilną...

to że wspólnota ma jakiekolwiek problemy z rozliczeniem ze * mnie nie powinno interesować bo nadpłatę mam u nich i za okres kiedy * zarządzał..
Idź zawsze wyprostowany wśród tych co na kolanach
kczabu

Postprzez dobi53 » poniedziałek, 10 sie 2009, 14:51

czy cos sie zmienilo i ktos z Was dostal zwrot pieniedzy od Star?
dobi53

Postprzez artur » środa, 26 sie 2009, 14:48

Nic nie drgnęło. Zakładam Starowi sprawę.
artur

Postprzez dobi53 » niedziela, 6 wrz 2009, 10:29

czyli jak rozumiem nie bedzie Pan czekal na rozwiazanie konfliktu Zarzad a Star?, bo jak rozumiem Star zaslania sie to kwestia i pomijam fakt czy jest to sluszne czy nie...
Chcialam zapytac o status konfliktu Zarzad a Star?
dobi53

Postprzez justyna » poniedziałek, 5 paź 2009, 10:46

Ja także założyłam już sprawę, ponieważ Star Investment nie zareagował na wezwanie wysłane przez mojego Prawnika. Sprawa jest prosta, więc nie powinna trwać bardzo długo. pozdrawiam
justyna

Postprzez Ziva » wtorek, 6 paź 2009, 06:50

Gdzie dokładnie należy wysłać pismo z prośbą o zwrot nadpłaty?
Ziva

Postprzez artur » piątek, 23 paź 2009, 12:48

Najpierw jedno pismo do Stara z informacja o natychmastowy zwrot nadpłaconych pieniędzy - podać kwotę i numer rachunku bankowego. Oczywiście zignorują lub wyslą olewcze pismo, więc wysłać następne pismo z informacją, ze jeśli nie przeleją w terminie 14 dni, to że Star podany będzie o sądu. Obydwa pisma polecone za potwierdzeniem odbioru. Ponieważ według Zarządu Star manipuluje faktami, pomocą służy też Administrator.
artur

Powrót do Prawo i administracja